Hva bygger du livet ditt på?

Hvis du lever for andres annerkjennelse, vil deres avvisning ta knekken på deg. Men hvis du bygger livet ditt på den ubetingede kjærligheten, vil du bli stående gjennom alt.

Mange mennesker bygger hele sitt liv og egenverdi rundt hva de selv klare å prestere. Det kan handle om å være flink på skolen, tjene mye penger, eie dyre ting for å imponere andre, ha et pent utseende, være populær eller ha makt. Andre ønsker bare desperat å bli sett, likt, inkludert og elsket.

Rikdom, penger, makt og popularitet kan bli borte på et øyeblunk. Og hvis du bygger livet ditt på disse tingene, vil du ikke bli stående når stormen kommer.

Plutselig går kona fra deg, du mister jobben, du blir syk og de såkalte vennene dine synes ikke du er så interessant å henge med lenger.

– Hvis du lever for andres annerkjennelse, vil deres avvisning ta knekken på deg.

Da blir du et lett bytt for den lille kritiker, som hever stemmen og blir til den store anklager som sier: «Du får ikke til noe, du er udugelig, ingen liker deg – du er verdiløs!»  

Men hvis du har bygd livet ditt på fjell, på den ubetingede kjærligheten – så vil du bli stående gjennom alt. Selv om du skulle miste jobben, huset, bilen, vennene, makten og statusen.

Du har nemlig ikke basert din egenverdi på disse tingene. 

Så når anklageren kommer og prøver å fortelle deg hvor verdiløs du er, kan du se ham rett i hvitøyet og be han dra tilbake dit han kommer fra.

«Fordi jeg vet hvem jeg er. Jeg er Guds elskede barn. Det ypperste av Guds skaperverk. Han elsker meg med en ubetinget kjærlighet. Selv om alle andre forlater meg, vil han stå ved min side. Gud bor i meg, og det er Han og Han alene som definerer min verdi. Og den er uendelig.»


Dette er et utdrag av en tale Fred J. Ødegård holdt 8/12-2019. Hør resten nedenfor.

Del siden videre via .