Hate in the name of love

HATE IN THE NAME OF LOVE er tittelen på en låt av metallbandet Serial Apathy. Det er også en sterk drivkraft bak mye politisk og religiøs virksomhet. Hat mot andre rettferdiggjøres (litt forenklet sagt) ut fra at «vi er de gode og de andre er de onde».

De hverdagslige utslagene ser vi blant annet på Facebook, avisenes kommentarfelter og i politiske debatter. De mer groteske utslagene ser vi i form av undertrykkelse, rasisme, vold og massakrer.

«Hat i kjærlighetens navn» er ikke bare et paradoks, det er en illusjon. Det er ikke kjærlighet – bare hat. Og hat vil alltid skape intoleranse, frykt…og enda mer hat.

Ondskap kan ikke bekjempes med ondskap. Hat kan ikke bekjempes med hat. Intoleranse kan ikke bekjempes med intoleranse. Og mørke kan aldri overvinne mørket.

Bare lyset kan overvinne mørket.

Og det er kjærligheten som er lyset.

Den fullkomne kjærligheten driver ut frykten og overvinner hatet.

For frukten av kjærlighet er toleranse, respekt…og enda mer kjærlighet.

–-
«Kjærligheten er tålmodig, kjærligheten er velvillig, den misunner ikke, skryter ikke, er ikke hovmodig. Kjærligheten krenker ikke, søker ikke sitt eget, er ikke oppfarende og gjemmer ikke på det onde. Den gleder seg ikke over urett, men har sin glede i sannheten. Kjærligheten utholder alt, tror alt, håper alt, tåler alt.»

Del siden videre via .