Jakten på kjærligheten er over

Jeg tror det var Gary Chapman som skrev om kjærlighetsbøtter som folk stadig trenger påfyll på, for å bli lykkelige.

Noen tror at en ny kjæreste kan fikse problemet. Eller en ny menighet for den saks skyld. Kanskje pastoren kan fylle bøtta mi?

Problemet er at når du lever FOR kjærlighet, vil du oppleve at bøtta di lekker som en sil. Og du blir aldri lykkelig.

Hva er alternativet til å leve for kjærlighet?

Alternativet er å leve UT FRA kjærlighet.

Hva mener du med det Fred?

Jo, med det mener jeg å tenke, handle å leve ut fra en så sterk visshet om at du er elsket. Da vil den kjærligheten flyte videre til alle rundt deg.

I første Johannes brev 4:19 kan vi lese: «Vi elsker fordi han elsket oss først»

Du er Guds elskede barn. Og han elsker deg så høyt at han var villig til å dø for deg. Ingen av din feil, synder og mangler får kan få han til å elske deg mindre. Og ingen av dine gode gjerninger, bønner og instagram-bilder får han til å elske deg noe mer heller. Han elsker deg allerede med en ubetinget og uendelig kjærlighet.

Når du innser det, og tar til deg Hans kjærlighet skjer det noe med deg som gjør at du kan parkere den sprukne kjærlighetsbøtta. Jakten på kjærligheten er over.

I Johannes Evangelium kapitel 7 og vers 38, sier Jesus: «Den som tror på meg, fra hans indre skal det, som Skriften har sagt, renne strømmer av levende vann.»

Her snakker han om Guds Ånds kjærlighet på innsiden av deg. En innlagt kilde. Du kan la denne kjærligheten strømme ut fra deg, og til alle du møter på din vei.

Da kan du tenke, handle og leve UT FRA kjærlighet.

Du kan du i møte med andre mennesker få lov til å være en som ser andres behov, som løfter dem frem og elsker dem helt uten baktanker.

Du kan være med å fylle på andres sprukne kjærlighetsbøtter, samtidig som du viser dem at også de har en indre kilde – som de kan koble seg på.

Kort oppsummert:

Når du lever FOR kjærlighet, vil du oppleve at kjærlighetsbøtta di lekker som en sil. Og du blir aldri lykkelig.

Når du lever UT FRA kjærlighet, vil du oppleve at du har fått kilden til glede og kjærlighet på innsiden. Og da kan Guds nåde og ubetingede kjærlighet flyte fritt fra deg og videre til menneskene du omgås.


Dette er et utdrag fra en podkast/andaktsnutt med  Fred J. Ødegård. Hør resten nedenfor.

Del siden videre via .